En fantastisk filmkväll

Torsdagen den 22 september samlades 19 klubbentusiaster för höstens första klubbmöte. I foajen möttes vi av en överraskad Ericssonanställd filmentusiast, som egentligen var där för att avsluta  sitt eget filmprojekt. Där fick vi en ny medlem – Välkommen!

Östens dokumentär om isbrytaren St Erik inledde mötet. Därefter berättade Mikael Timsäter om sitt fritidsintresse för reklamfilmande i NordicFilm.se och de fantastiska egenskaperna med drönaren DJI Phantom 4.

20160922_192501

Efter ett en demoflygning i lokalen fortsatte mötet med  en medlemsfilm från Tord – vi får följa Tords avverkning av ett gammalt körsbärsträd! Olle demonstrerade därpå en ny LED-spotlight för filmning, Amaran 198C, med egenskaperna att både justera ljusstyrka och kelvin.

20160922_194019

Fikapaus vart det! Men kvällen fortsatte ganska snart med fler medlemsfilmer – Rolf inledde med sköna Jazztoner från bland annat Fenixpalatset. Därpå visade Tord körinspelningar från Högalidskyrkan. Det blev en del diskussioner om bästa riggning av mikrofoner.

Olle visade en ny produktion “Spelpipor”, tillgänglig på hans Youtube kanal (se https://erivideo.se/video/spelpipor-flojtkurser-i-havero/), där han i sedvanligt fin filmteknik följer en kursverksamhet för flöjt – från byggande till framförande. Därefter visade Håkan upp en film på temat Drönare, taget i en körsbärsblommande Kungsträdgården, och en Timelapse-film från Tokyo. Vi stannade upp igen för en stunds tekniksnack, innan Ingemar tog över och visade två alster. En snorklings-/undervattensfilm från ett soligt Kroatien, där barnen spexar och simmar bland fiskar och sjöborrar, och en film Viking Tough filmat i Stockholm i Augusti. Därpå visade Anders film från Ericsson ConsumerLab – intervjuer om folks TV-uppfattning.

Avslutningsvis berättade Östen om kommande aktiviteter och verksamhet. Det närmar sig studiebesökt på SVT, och listan med anmälda börjar bli full – 5 platser finns kvar.

Fantastisk filmkväll – tack!