Så gick Storträffen 2017

Torsdagen den 16 november samlades filmentusiaster från Ericssons Film- & Videoklubb, Sollentuna Filmklubb och Parentesen för en helkväll i höstrusket.

Vi träffades i filmsalen LM Junior i Kista och Ericssons filmklubb var konferencier. Inte mindre än 18 filmer visades i klubbfilmsklassen – en total speltid på cirka 50 minuter. Därpå visades filmer på temat “Ström” – det visades 5 filmer med en speltid på 22 minuter.

Vi visade ett urval vinnarfilmer från klubbens tävlingar, några medlemsfilmer och förstås filmer på temat ström. Tord Stureborg premiärvisade sin film “Underjordiska strömmar“.

Sollentuna visade några egenproduktioner, men också filmer från bröderna Adi och Mac Omanovic – både reklamfilmer (Crewguard, Pucko, Betser, Brynolf & Ljung) och egna sketcher – lite information om filmalstren hittar du på Omanovic.se. Parentesen visade ett utdrag ur en 4K-inspelning som producerats.

Magnus Elmborg från Parentesen kom med ett par tankar.

  • Magnus rekommenderar filmskapare att kontakta “Öppna kanalen” i Stockholm för att nå ut med sina alster. Kanalen når många hem i Stockholmsområdet och är öppna att visa mycket. Man kan läsa mer på Öppna Kanalens hemsida.
  • Magnus är kassör i Sveriges Film- och Videoförbund, SFV, som vår klubb är kopplade till. Den 27 november är det dags för årsmöte, och det går att delta i på Skype. Senaste åren har SFV verksamhet vuxit starkt, med ökat medlemsantal har klubben fått en starkare ekonomi och man satsar mer på stipendium, kurser etcetera. Givetvis blir det SFV filmfestival i vår – den tredje helgen i mars kommer den pågå torsdag till lördag, på Bio Rio. För mer information, se http://sfvforbund.se.

Vi valde detaljerna för nästa möte. Av 8 olika temaförslag, vann temat “Överraskning”. Sollentuna Filmklubb blir arrangör och mötet torde bli torsdagen den 15 november.